Inzichten
Veerle Blykers, Senior Editor, Headline Publishing, 08 mei 2017

Animated video: booming business

Animated video zit in de lift. In de raket, zelfs. Hoe dat komt? Marketeers zijn vandaag helemaal overtuigd van de kracht van content. In het zog daarvan krijgt ook animated video steeds vaker een plaats in de contentstrategie. En het is nog lang niet gedaan. Een blik vooruit!

Bij Headline Publishing zijn we grote fan van animated video. We gebruiken ze dan ook steeds vaker in onze contentstrategie. Logisch, de grappig getekende filmpjes hebben een pak voordelen.

 

Voordelen om geanimeerd van achterover te slaan

Als je denkt aan animated video, heb je ongetwijfeld een zogenaamde ‘explainer’ voor ogen: een filmpje dat een complex topic op een eenvoudige manier uitlegt. Zo’n filmpje werkt nu eenmaal beter. Het communiceert helder, snel en je kan er een vleugje humor of een wow-factor aan toevoegen. Bovendien is zo’n getekend figuurtje voor iedereen herkenbaar en is de productie minder duur of omslachtig dan video.

 

Señor, Branditto por favor!

Neem nu dit filmpje van Alph Studios voor Branditto, een digitaal platform waarmee bedrijven zelf eenvoudig marketingmateriaal kunnen creëren. Duidelijk en grappig. Si, si señor!

 

 

Animated video, meer dan een hype

De toekomst van animated video ziet er driedimensionaal rooskleurig uit. Mark Zuckerberg lanceerde in april 2017 de virtual reality-app ‘Facebook Spaces’. Met die app kan je je vrienden uit de hele wereld ontmoeten in een boeiende, interactieve, virtuele omgeving en voelt het toch alsof jullie in een en dezelfde ruimte zitten. Zodra het grote publiek die nieuwe app omarmt, worden ook augmented en virtual reality deel van het dagelijkse leven en de mogelijkheden voor animated video quasi eindeloos.

We legden ons oor te luisteren bij Marijn Buijs van Alph Studios. Ook hij is laaiend enthousiast over de toekomst van animated video:

“Animated video is constant in evolutie en zal nóg meer veranderen zodra de virtual reality-mogelijkheden groter worden. Zo zullen animated video’s binnenkort buiten je scherm treden. Hoe zot is dat?”

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update