Inzichten
Johan Copermans, Editor in chief, Headline Publishing, 01 Jun 2018

Do's en don'ts van branded content video

Branded content video, het nieuwe modewoord? Geert Dewaele, Content Director Headline Publishing, ziet het vooral als een gouden kans voor merken om hun verhaal op een nieuwe, creatieve manier te brengen. Welke zijn de do’s en de don’ts?

3 Do’s

Zorg dat je verhaal klopt.

Eenvoudig gezegd: koppel je contentverhalen van je merk aan wat leeft in de samenleving. Zo maak je niet gelijk wat, maar zorg je dat je met je merk echt relevant bent. In plaats van enkel leuk.

Formatteer.

Een sterk format zorgt voor herkenbaarheid, een creatief uitgedacht format zorgt daarenboven voor honger. Honger naar meer. Waarom in de reclame een traditionele ATL-campagne niet vervangen door een entertainende videoreeks die je doelpubliek in ware Netflix-stijl wil bingewatchen?

Kies je platform.

Er is heus meer dan het traditioneel tv-kanaal. In functie van je doelgroep kan je ook strategische partnerships aangaan met platformen met een groot digitaal bereik. En dan spreken we niet alleen over Facebook, Instagram of YouTube. Ook nieuwssites en gespecialiseerde sites kunnen goeie plekken zijn om een groot bereik te genereren bij een geïnteresseerd publiek.

Don’ts

Don’t think (only) youngsters.

Branded Content Video mikt niet enkel op de vloggeneratie. Alle leeftijden kunnen getriggerd en bereikt worden door een sterk verhaal, creatief verpakt in een serial video.

Don’t only think video.

Branded Content Video mag dan al – letterlijk – het meest in het oog springen en buzz creëren, maar het verhaal dat je merk vertelt kan je ook doortrekken naar print, blogs, podcasts en andere mediavormen. Het maakt de uiteindelijke boodschap alleen maar sterker als je je verhalen via meerdere vormen brengt.

Lees ook:

Geert Dewaele, nieuwe storyteller bij Headline/TBWA Belgium

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update